patelnia wok

Jak zrobić domową chińszczyznę

W dzisiejszych czasach wiele osób dąży do kariery, stawia pracę na pierwszym miejscu wśród swoich priorytetów. Bardzo często zapominamy o prawidłowym odżywianiu i bardzo często stołujemy się na mieście korzystając z barów szybkiej obsługi. Często decydujemy się na popularnego chińczyka.

Zadbaj o prawidłowa dietę

Jedzenie w pośpiechu i na mieście nie wpływa dobrze na nasze zdrowie. Często potrawy są przygotowywane do głębokim tłuszczu z tanich produktów. Warto zatem przygotować sobie jedzenie w domu – będzie smacznie i przede wszystkim bardzo zdrowo.

Popularną chińszczyznę w 20 minut można przygotować w domu.

Jak zrobić danie chińskie

Aby przygotować danie chińskie w domu potrzeba dosłownie kilku podstawowych składników i bardzo przydatna będzie patelnia wok. Wystarczy filet z kurczaka, ryż, mrożone warzywa, grzyby mun. Wszystko wrzucamy do wok i podsmażamy dodając pod koniec odrobinę pasy curry i mleczko kokosowe.

Jak działa wok

Patelnia wok jest zrobiona z materiału, który umożliwia szybkie rozprowadzenie ciepła po całej jego powierzchni. Dzięki temu uzyskujemy efekt bardzo szybkie smażenia potraw. Często wykonana jest z materiału, do którego produkty nie przywierają do patelni. Umożliwi nam to smażenie bez przypalania.

Dania na patelni są bardzo szybki smażone więc nie potrzeba do ich przygotowania zbyt dużo czasu. Ze względu na swoją wysokość można na patelni smażyć kilka produktów jednocześnie.